whatsapp

Antalya Muratpaşa Rent A Car

Ülkemizin turizm cenneti Antalya, her geçen gün değerine değer katarak dünya çapında tanınırlığını artırmaktadır. Deniz turizmi yanında doğa ve tarih turizmiyle de öne çıkan ilimizin merkez ilçesi ise Muratpaşa’dır. Antalya Muratpaşa rent a car konusunda ihtiyacı olanlara firmamız son model ve konforlu araçlarıyla yardımcı olmaktadır. https://www.antalya-rentacar.com/ adresinden ise bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

‘Bütün sene çalıştık atık bir yorgunluk atma vakti’ diyerek rotanızı Antalya’ya çevirdiyseniz muhakkak uğrayacağınız yerlerin birisi Muratpaşa olacaktır. Kentin merkez ilçesi olan Muratpaşa eğlence mekanları ve tarihi dokusu ile dikkatleri çekiyor. İlçenin ismini aldığı ve sadrazam Kuyucu Murat Paşa tarafından yapılan Muratpaşa Camii ilk gezilecek yerlerin başında gelir. Tarihi Kaleiçi ise hem eğlencenin hem de tarihin izlerini size taşıyacaktır. At nalı şeklindeki surları ve birçok imparatorluktan taşıdığı izlerle muhakkak gezmeniz gereken yerlerden birisi konumunda bulunur. Buna ek olarak bu ilçenin sokak aralarına girerseniz Antalya’nın eski evlerinin mimarileri sizi kendisine hayran bırakacaktır.

Yivri Minare

Bu ilçede gezebileceğiniz bir başka yer ise Yivli Minare’dir. Bu kentin ilk Türk yapısıdır. Anadolu Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilen Yivri Minare 13. yüzyıldan beri ayakta durmayı başarmıştır. Tuğla şeklinde örülen gövde sekiz yarım silindirden oluşmaktadır. Tek minare şeklinde olan yapının yanında cami olup olmadığı bilinmemektedir.

Tarihi yapılar dikkat çekiyor

Muratpaşa’da tarih kokan diğer yapı ise Saat Kulesi ve Kesik Minare’dir. Roma ve Bizans mirası olan bu yapı o dönemde kilise olarak kullanılsa da zamanla camiye dönüştürülmüştür. Osmanlılar zamanında tamir gören yapının bir bölümü Mevlevihane olarak da kullanılmıştır.  Bu ilçede bulunan falezlerde fotoğraf tutkunlarının tercih edeceği yerlerden birisidir.

Güzel ilçeyi gezmek için ulaşın

İlçemizin gezip görülebileceği bir başka yer ise Üç Kapılar’dır. M.S 130 yıllarında zamanın imparatoru Hasrianus’un kente gelişi şerefine yapılan bu kapı günümüzde de hala ihtişamını korumaktadır. Kapının sütunları hariç tümü beyaz mermerden yapılmıştır. Burada bulunan kabartmalar ve oymalar bir ustalık eseridir. Firmamız Antalya Muratpaşa rent a car konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Uygun fiyatlarla kalite ve konforu buluşturduğumuz araçlarımızla gönül rahatlığıyla Muratpaşa’yı gezebilirsiniz. Antalya Muratpaşa rent a car için https://www.antalya-rentacar.com/ adresinden bize rahatça ulaşabilirsiniz.